Snobrød hører sig til, når du laver mad over bål. Her får du en nem opskrift på en snobrødsdej, der giver dig super lækre snobrød.
Bålhygge, bålmad og shelterture passer bare godt sammen. Og hygges der ved bålet, skal der laves snobrød.
Her får du en nem opskrift på snobrødsdej, som du nemt kan lave hjemmefra inden turen.
Ingredienser:
- 2,5 dl. mælk
- 1/2 pakke gær (25 gram)
- 50 gram smør
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. fint salt
- Ca. 400 gram hvedemel
Sådan laver du snobrødsdejen:
- Smelt smørret i en kasserolle, og lade det køle af.
- Hæld mælken op i en skål. Smuldr gærret ned i mælk, og rør det godt ud.
- Tilsæt nu det afkølede smør, sukker og salt.
- Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, indtil du får en god dej, der ikke klistrer alt for meget. Ælt din snobrødsdej godt sammen.
- Stil dejen til hævning i cirka 1 time. Snobrødsdejen skal gerne stå lunt og dækket med viskestykke.
- Når dejen er hævet færdig er den klar til brug.
Snobrødspinde
Inden du kan lave dine snobrød, skal du have fundet nogle snobrødspinde, som du kan bruge til tilberedningen. Det sjoveste er at lave sine egne snobrødspinde, men de kan også købes i butikker og webshops.
Skal I på sheltertur er det dog bare mere grej at slæbe med, så det er klart sjovere at lave sine egne på stedet. Og en god aktivitet for børnene også.
Find nogle gode lange nedfaldne grene i skoven. De skal helst ikke være rådne. I den ene ende snittes barken af, så du får et rent stykke på 20-30 cm. Det er her snobrødsdejen skal være.
Sådan bager du snobrød over bål
Det perfekte bål til snobrød har ikke alt for mange flammer, men en masse gode gløder og ulmende stykker træ.
Tag en god klump af snobrødsdejen og tril den til en lang strimmel. Hjælp eventuelt mindre børn med dette.
Dejen klemmes nu fast i spidsen af snobrødspinden, og vikles herefter rundt og rundt om pinden, indtil der ikke er mere dej. Klem eventuelt rundt om dejen med hånden til sidst.
Snobrødet bages nu over bålet ind til brødet er blevet sprødt. Pas på med ikke at svide det for meget, eller rører aske, brænde og gløder. Det smager bedre uden.