• Home
  • Find et shelter
  • Grej og udstyr
  • Guides
  • Natur
  • Bålmad
  • Cookie- og privatlivspolitik
  • Kontakt
  • Ordbog

Shelterture.dk - tips og guides til shelterturen
  • Home
  • Find et shelter
  • Grej og udstyr
  • Guides
  • Natur
  • Bålmad

Opskrift på snobrødsdej

Snobrød hører sig til, når du laver mad over bål. Her får du en nem opskrift på en snobrødsdej, der giver dig super lækre snobrød.

Bålhygge, bålmad og shelterture passer bare godt sammen. Og hygges der ved bålet, skal der laves snobrød.

Her får du en nem opskrift på snobrødsdej, som du nemt kan lave hjemmefra inden turen.

Ingredienser:

  • 2,5 dl. mælk
  • 1/2 pakke gær (25 gram)
  • 50 gram smør
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. fint salt
  • Ca. 400 gram hvedemel

Sådan laver du snobrødsdejen:

  1. Smelt smørret i en kasserolle, og lade det køle af.
  2. Hæld mælken op i en skål. Smuldr gærret ned i mælk, og rør det godt ud.
  3. Tilsæt nu det afkølede smør, sukker og salt.
  4. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, indtil du får en god dej, der ikke klistrer alt for meget. Ælt din snobrødsdej godt sammen.
  5. Stil dejen til hævning i cirka 1 time. Snobrødsdejen skal gerne stå lunt og dækket med viskestykke.
  6. Når dejen er hævet færdig er den klar til brug.

Snobrødspinde

Inden du kan lave dine snobrød, skal du have fundet nogle snobrødspinde, som du kan bruge til tilberedningen. Det sjoveste er at lave sine egne snobrødspinde, men de kan også købes i butikker og webshops.

Skal I på sheltertur er det dog bare mere grej at slæbe med, så det er klart sjovere at lave sine egne på stedet. Og en god aktivitet for børnene også.

Find nogle gode lange nedfaldne grene i skoven. De skal helst ikke være rådne. I den ene ende snittes barken af, så du får et rent stykke på 20-30 cm. Det er her snobrødsdejen skal være.

Sådan bager du snobrød over bål

Det perfekte bål til snobrød har ikke alt for mange flammer, men en masse gode gløder og ulmende stykker træ.

Tag en god klump af snobrødsdejen og tril den til en lang strimmel. Hjælp eventuelt mindre børn med dette.

Dejen klemmes nu fast i spidsen af snobrødspinden, og vikles herefter rundt og rundt om pinden, indtil der ikke er mere dej. Klem eventuelt rundt om dejen med hånden til sidst.

Snobrødet bages nu over bålet ind til brødet er blevet sprødt. Pas på med ikke at svide det for meget, eller rører aske, brænde og gløder. Det smager bedre uden.

bålmadopskrift
Share

Opskrifter på bålmad

Relaterede artikler

Dutch Oven bålgryde
Bålpande – Guide til valg af pande til bål
Finsk fakkel – lav selv et finsk brændekomfur

Skriv en kommentar


Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Opskrifter på bålmad

    • Ristede skumfiduser over bål
      januar 31, 2022
    • Pandekager på bål
      oktober 9, 2021
    • Ciabattabrød i Dutch Oven på bål
      oktober 3, 2021

  • Guides til shelterturen

    • Trangia guide - hvilket Trangia stormkøkken skal du vælge?
      april 3, 2022
    • Må man bygge hytte eller shelter i skoven?
      marts 11, 2022
    • Hvilket træ er godt til at lave bål?
      marts 8, 2022

  • Grej og udstyr

    • Trangia guide - hvilket Trangia stormkøkken skal du vælge?
      april 3, 2022
    • Dutch Oven bålgryde
      februar 25, 2022
    • Bålpande - Guide til valg af pande til bål
      februar 18, 2022

  • Instagram




  • Nyeste artikler

    • Hold BioBlitz i naturen
    • Tag på troldejagt i Danmark
    • Trangia guide – hvilket Trangia stormkøkken skal du vælge?
    • Sådan tapper du din egen birkesaft
    • Må man bygge hytte eller shelter i skoven?
  • Populære artikler

    • Pakkeliste til shelterturen
    • Hvordan bruger man et tændstål?
    • Guide til liggeunderlag
    • Guide til sovepose
    • Guide til valg af bålpande
    • Sanke kalender
    • Sheltertur med børn
  • Om shelterture.dk

    Shelterture.dk er din guide til overnatning i shelter i Danmark. her kan du finde en oversigt over shelters, guides og gode råd til shelterturen, samt et kig på outdoor grej tildin sheltertur.

© Copyright Shelterture.dk - Cookie- og privatlivspolitik

Denne hjemmeside bruger cookies

Denne hjemmeside bruger cookies til at tilpasse indhold, annoncer og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores hjemmeside med vores partnere inden for de sociale medier og annonceringsnetværk vi bruger.

Ved at klikke på "Acceptér" giver du tilladelse til brug af alle cookies.

Du kan justere dine tilladelser under cookie-indstillinger.
Cookie indstillinger ACCEPTÉR AFVIS
Privatlivs- og cookie-politik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Nødvendige
Altid aktiveret
Nødvendige cookies er vigtige for at websitet skal fungere korrekt. Disse cookies sørger for basis funktionalitet anonymt.
CookieVarighedBeskrivelse
cookielawinfo-checkbox-analytics11 månederBruges til at huske dit cookie-samtykke.
cookielawinfo-checkbox-functional11 månederBruges til at huske dit cookie-samtykke.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 månederBruges til at huske dit cookie-samtykke.
cookielawinfo-checkbox-others11 månederBruges til at huske dit cookie-samtykke.
cookielawinfo-checkbox-performance11 månederBruges til at huske dit cookie-samtykke.
viewed_cookie_policy11 månederBruges til at se om du har set cookiemeddelelsen
Funktionelle
Funktionelle cookies hjælper med bestemter funktioner som socialemedier og andre tredjeparts-funktioner.
Statistik
Statistik cookies hjælper os med at forstå brugernes adfærd på hjemmesiden. Vores statistik anonymiseres over til Google Analytics.
Gem & Acceptér