Opskrift på super simpel gryderet, som er nem at lave på din bålpande over lejrbålet.
Ingredienser:
- 2-3 store pølser
- 500 gram oksetern
- 1 pakke bacon i tern
- 1 stort løg
- 2-3 fed hvidløg
- 1/2 L madlavningsfløde
- 1 dåse tomatpuré
- Smør eller olie
Krydderier:
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk salt
- 1 tsk kværnet peber
- 1 tsk paprika
- 10 enebær
- 4 laurbærblade
Sådan gør du:
Skær løg ud i små tern, mens hvidløget finthakkes. Put smør eller olie på bålpanden. Svits begge typer løg på panden i et par minutter, til løgene bliver klare. Pas på med ikke at brænde hvidløg på.
Baconen tilføjes på panden, og steg dem med nogle minutter. Herefter tilføjes okseterne. Pølserne skæres i solide skiver, og steges også med.
Tilføj krydderierne og rør godt rundt, så krydseriblandingen fordeles rundt i retten. Tilsæt nu tomatepuréen.
Hæld evt. lidt vand ved, hvis det virker for tørt.
Steg 5-10 minutter til kødet er tilberedt.
Tilsæt nu fløden, og rør godt rundt. Smag evt. til med salt og peber. Lad det simre i 5-10 minutter, og så er din gryderet klar til servering.
Servér sammen med salat, kartofler eller ris.
TIP: Hvis du hakker og skærer tingene ud hjemmefra, er det super nemt at gå til ved bålet.