Bagekartoflerne er gode som tilbehør til et godt stykke grillet kød over bål.
Ingredienser:
- 4 store bagekartofler
- 4 klatter smør
- Salt og peber efter smag
- Evt. lidt krydderurter eller ramsløg
Du skal gerne have mindst én kartoffel pr. person.
Sådan gør du:
Som det første skal du have gang et et godt bål. Masser af brænde i god tid inden tilberedning af bagekartoflerne, så du har mange gløder i bålet.
Dine kartofler skal helst ligge på gløder, ikke direkte i flammerne.
- Skrub kartoflerne rene og skær eventuelle “øjne” og mærker væk. Tør bagekartoflerne godt af med et rent viskestykke.
- Skær et dybt kryds i hver kartoffel.
- Smør hver kartoffel med en klat smør, og pres gerne lidt smør ned i revnerne i krydset.
- Drys med salt og peber efter smag.
- Krydr eventuelt med dine favoritkrydderier til kartofler, eller læg lidt ramsløg ved hver kartoffel.
- Pak nu hver kartoffel ind i sølvpapir (stanniol). Sørg for at din pakning er helt tæt.
- Placér bagekartoflerne på gløderne i bålet og lad dem bage i ca. 45-60 minutter, afhængigt af størrelsen på kartoflerne. Vend dem forsigtigt en gang imellem med en tang, så de bliver bagt jævnt på alle sider.
- Tag kartoflerne af bålet, åbn sølvpapiret, og server dem mens de stadig er varme.
Tip: Du kan også tilføje andre ingredienser såsom revet ost, krydderurter eller bacon, før du pakker kartoflerne ind i sølvpapiret, for at give dem mere smag.
Servér dem til et stykke kød, og lav eventuelt en grøn creme fraiche dressing til kartoflerne.
Hvor lang tid skal bagekartofler have på bål?
Bagekartofler i stanniol på bål, skal typisk bages i ca. 45-60 minutter, alt afhængig af størrelse og varme i bålet.