Har I bålhygge i haven eller på shelterturen, er det oplagt at lave en gang popcorn. Popcorn er et sikkert hit hos både børn og voksne, og er nemme at lave over bål.
Popcorn over bål er en lækker snack, som er et stensikkert hit hos børnene, når I har bålhygge i haven eller på shelterturen. Og med de rigtige redskaber, er det noget børnene sagtens kan være med til at lave. Med en PopTop, en popcorngryde, et popcornnet eller et par sammenbunde køkkensier, kan I nemt lave sprøde popcorn.
Se hvordan du kan lave lækre popcorn over bål her. Nederst får du en guide til super sprøde bålpopcorn.
Bålpande med PopTop
Bon-Fire har lavet et super smart redskab til at lave popcorn over bål. Det kan bruges både over åben ild eller på gløder. PopTop passer til deres pandekagepander, og fungerer som et låg til panden.
Med en smule olie på panden, kan I nemt poppe popcorn uden at de springer ud over det hele. Super smart. Og når de er poppet færdige, kan I vende PopToppen rundt, og bruge den som en popcornskål til servering.
(indeholder annoncelinks)
Lav dit eget popcorn redskab
Vil du lave dit eget simple redskab til at lave popcorn over bål, kan du med nogle få remedier bygge en selv.
Du skal bruge:
- 2 køkkensier
- Ståltråd
- En lang pind
De 2 køkkensier skal sættes sammen med åbningen mod hinanden, så du får en “kugle” som popcornene kan være i. Sierne skal monteres på en lang bind. Brug ståltråd til dette. Sørg for at binde den ene si rigtigt god fast. Den anden skal være lidt løsere, så du kan tage den af igen, og få dine popcorn ud.
(indeholder annoncelinks)
Sådan laver du popcorn over bål
Når du skal lave popcorn over bål, er det bedst at det bare er gløder der er i bålet. Flammer kan gøre det en smule mere tricky, specielt for børnene.Du kan enten putte kernerne direkte i din popcornsbager, eller vende dem i en smule olie først. Bruger du en pande eller gryde, kan du med fordel have lidt olie i den.
Hold nu redskabet med majskernerne ind over varmen, indtil de begynder at poppe. Sørg for jævnligt at ryste dine kerner, så varmen fordeles til alle, og du får poppet flest mulige popcorn. Forsøg dig lidt frem ift. hvor tæt du skal ned på gløderne.
Når popcornene er færdige, skal du være forsigtig når du skal have dem ud. Bruger du køkkensier bliver de meget varme. Det samme med PopToppen. Brug derfor en grillhandske, så du undgår at brænde dig.
Hæld popcornene ud i en skål, og drys en smule salt ud over dem. De er nu klar til at blive spist.